Blog

Moshi-Moshi

Alati on tore, kui saab geograafilist haaret laiendada. Seekord avasin suuna Aasiasse ja pildistasin Jaapani Forbes’ile üles mõned tublimad eestlased.

 

 

Üks päev jazziga

Kui kuulsin et seekord on Anna Põldvee Jazzkaareks kokku pannud uue orkestri, lõi peas lambike kohe põlema. Otsustasin minna. Terveks päevaks, kaameraga. Selgus, et see, Eesti oludes peaaegu supergrupp, ongi spetsiaalselt selleks sündmuseks rekordkiirusega kokku kutsutud. Anna rääkis, et esialgu plaanis ta Jazzkaarel teha midagi elektroonilis-klubilis-tantsulist. Aga mõni aeg tagasi koos Kostja Tsõbulevskiga loodud jaapanipärane kaunis lugu “Lilledes” andis kavale hoopis õhulisema suuna. Elektroonika vahetus õhulise kitarrisaundi vastu ja klubimeeleolu asemel võis silmad kinni pannes kujutleda ennast mõnele soojale suvefestivalile.

ANNA PÕLDVEE QUARTET
Laupäev, 28. aprill 2018 kell 20.30 Punane Maja
Anna Põldvee – vokaal
Joel-Rasmus Remmel – klahvpillid
Erki Pärnoja – kitarr
Peedu Kass – kontrabass
Ahto Abner – löökpillid

“Ikitie” has been nominated for Jussi award in 13 categories!

Looking through today’s Jussi-award nominee announcements I felt especially happy that I had a chance to work with so many enormously talented people. The nominations for “Ikitie” were

-Best picture Ilkka Matila MRP Matila Röhr Productions Oy

-Best director, AJ Annila

-Best male actor, Tommi Korpela

-Best female actor, Sidse Babett Knudsen

-Besst male supporting role, Hannu-Pekka Björkman

-Best screenplay, Antti Tuuri, AJ Annila, Aku Louhimies

-Best cinematography, Rauno Ronkainen

-Best production design, Kalju Kivi

-Best film editing, Tambet Tasuja

-Best original score, Ian Person, Kalle Gustafsson, Panu Aaltio, Tuomas Kantelinen

-Best sound editing, Fredrik Dalenfjäll

-Best makeup, Riikka Virtanen

-Best costume design, Eugen Tamberg

Mad respect and congratulations to you all !

HERE ARE a few unseen images from “Ikitie” making of:

Kaks päeva kirikus, kooriga.

Miks on Helsingi toomkirik nii kõrge? Aga sellepärast, et tema all on veel üks kirik, õigemini küll krüpt, ja just sinna viiski tee aasta viimastel päevadel koos Veronika Portsmuthi Kooriakadeemia Kontsertkoori, solistide, Üle-Eestilise Noorte sümfooniaorkestri ja Eesti parimate džässmuusikutega, et valmistuda õhtuseks kontserdiks juba päris kirikus . Kogu see uhke seltskond oli Helsingisse saabunud selleks, et ette kanda oma minimalistlik ja põhjamaiselt karge tõlgendus Johann Sebastian Bachi suurteosest ”Magnificat” Es-duur.

Selle 16-osalise suurvormi kirjutas J.S. Bach tol suvel, mil asus tööle Leipzigi Tooma kirikus kantorina. Magnificat’ ehk Maarja kiituslaulu esmaesitus toimus 1723. aastal jõulumissal, Nicholauskirches.

Juba järgmisel õhtul, 29. detsembril 2017 kõlas Bachi ajalooline suurvorm ka Tallinnas Kaarli kirikus, mis oli teose esmaettekanne Eestis.

 

Vaata ka  https://kooriakadeemia.ee/

 

Ivan Novak, ühe minuti portree.

On külm ja vihmane novembriõhtu. Olen sattunud KuKu klubisse, pildistama kuidas Tristan Priimägi intervjueerib homme Tallinnas esineva ansambli Laibach juhtfiguuri Ivan Novakit.

Märkimisväärne kultuuri-ja muusikaikoon on heas jutuhoos ja tunniajane lavaintervjuu äärmiselt huvitav. Kui ametlik osa läbi, palun härral hetkeks kõrvale astuda ja kaamerasse vaadata. Vilunud esinejana on ta kohe nõus, teen viis kaadrit, siis on minu aeg läbi ja ta lahkub.

 

PS.Laibach esineb Tallinnas homme 15.11.2017 !

Ivan Novak

Meeleolukas õhtu Toiduakadeemias

3. aprillil oli meeldiv võimalus pildistada TLÜ Konfutsiuse Instituudi korraldatud Hiina kokaklubi sarja avaüritust. Toiduvalmistamise tarkusi jagas restorani “Dao Hua” peakokk Yang Yang, kelle juhendamisel valmisid Kung Pao kana, küüslaugumaitselised porgandiribad, tomati-muna supp ja sealiha tšillipipraga.
Selgus, et vürtsikate ja värviliste Hiina roogade valmistamine tuleb asjatundliku juhendaja käe all ka kogenematutel välja mängleva kergusega. Valminud hõrgutiste aroomi ja maitset kahjuks pildile püüda ei õnnestunud. 🙂

Hiina kokaklubi alustab taas sügisel.

Vaata ka TLÜ Konfutsiuse Instituuti.

Go to Top